• Onafhankelijke specialist
  • Partner voor het MKB
  • Vakkundige installatie
  • ConnectEV ontzorgt u volledig
  • Tevredenheidsgaratie

Aiways U5

Aiways U5

Specificaties

Rijbereik elektrisch 250-450 km
Accu capaciteit 63 KWh
Laadaansluiting Type 2
Laadvermogen 6.6 KW AC
Laadtijd 0% tot 100% 11 uur 15 min
Snellaadtijd 0% tot 80%      44 min
Snellaadaansluiting CCS

Enkele aanbevolen laadpalen voor uw Aiways U5

Laadpaal advies voor de Aiways U5

De Aiways U5 kan maximaal 6.6KW op 1 fase laden. Dit vertaald zich in 29 Ampère. Een normale huisaansluiting heeft of een 1 fase met 35 of 40 Ampère of een aansluiting met 3 fase 25 Ampère(dus 25 Ampère maximaal per fase). Als u dan uw Aiways U5 aan de laadpaal aansluit zal deze dus bij een 3 fase aansluiting alles van het beschikbare vermogen nodig hebben en bij de 1 fase aansluiting al gauw 80% van het beschikbare vermogen.

In huis treffen we echter steeds vaker veel zware verbruikers aan. Denk bijvoorbeeld aan uw cooker, stoomoven of elektrisch koken. Zet deze apparaten samen met een laadpaal voor de Aiways U5 aan en u zult zien dat er overbelasting op kan treden. Dit kan tot gevolg hebben dat de hoofdzekering uit valt en u zonder stroom komt te zitten. Dit is natuurlijk niet wat u verwacht van uw laadpaal.

Welke laadpaal adviseren wij voor uw Aiways U5?

Wij adviseren graag een laadpaal met 7.4KW en Dynamic Load Balancing(DLB). Dit heeft als voordeel dat wanneer u in huis geen grote verbruikers aan heeft staan, de Aiways U5 met een maximum van 6.6 KW kan laden(bij 1 fase) en zorgt er tegelijk ook voor dat er geen overbelasting optreedt door de laadpaal als u wel weer een grote verbruiker inschakelt.

Eigenlijk vinden wij DLB nodig bij elke laadpaal maar vaak wordt dit niet gedaan. Het later bij trekken van een kabel voor DLB is echter duur terwijl het tegelijk mee trekken van een kabel hiervoor weinig extra kost. Zelfs als u nu niet direct een laadpaal met DLB neemt kan het handig zijn voor een toekomstige laadpaal of uitbreiding van de laadpalen.

Installatie van uw laadpaal

Wij bij ConnectEV vinden dat een laadpaal altijd geïnstalleerd moet worden door iemand met verstand van laadpalen. Een laadpaal verbruikt voor lange tijd een hoog vermogen. De Aiways U5 kan maximaal op 1-fase 6.6KW opladen. Dat is een hoog vermogen en dit is voor een lange duur nodig om de auto volledig op te laden. U begrijpt dat daarom een laadpaal thuis en de elektrische installatie voor de laadpaal goed en deskundig aangelegd moet worden. Kies daarom voor de installatie van uw laadpaal thuis of bij uw bedrijf voor een vakman of laat de laadpaal installeren door een vakman van ConnectEV. Wij hebben als enige activiteit het installeren van laadpalen en zijn daarom expert op het gebied van laadpaal installatie’s .

Basis pakket laadpaal installatie voor €450,-
Dit pakket omvat:

  • Voorrijkosten, arbeid en transportkosten (in heel Nederland m.u.v. de waddengebieden)
  • Extra 1 of 3-fase aardlekautomaat in meterkast plaatsen inclusief aardlekautomaat
  • 10 meter kabel geschikt voor de laadpaal
  • Maximaal 1 meter graafwerk (geen straatwerk)
  • Uitleg over de laadpaal thuis en de werking ervan
  • Oplevering van een werkende laadpaal thuis met installatie volgens de norm

Voor meer informatie en onze andere montagepakketten, klik op onderstaande button.