• Onafhankelijke specialist
  • Partner voor het MKB
  • Vakkundige installatie
  • ConnectEV ontzorgt u volledig
  • Tevredenheidsgaratie

Hyundai IONIQ

Specificaties

Rijbereik elektrisch  270 – 550 km
Accu capaciteit  72.6 KWh
Laadaansluiting Type 2
Laadvermogen 11 KW AC 3-fase
Laadtijd 0% tot 100%  7 uur en 45 min
Snellaadtijd 0% tot 80%     18 min
Snellaadaansluiting CCS

Enkele aanbevolen laadpalen voor uw Hyundai IONIQ

Laadpaal advies voor de Hyundai IONIQ

De Hyundai IONIQ is de nieuwe middenklasse auto van Hyundai en kan maximaal 11KW laden. Dit vermogen is meestal niet thuis aanwezig voor uw laadpaal alleen. Een laadpaal van 11KW adviseren is daarom niet het meest verstandige tenzij hier dynamic load balancig(DLB) bij zit. Met DLB voorkomt u overbelasting op uw elektra aansluiting thuis.

In huis treffen we steeds vaker zware verbruikers aan. Denk aan een cooker, stoomoven of keramisch/inductie koken. Zet deze apparaten samen met een 11KW laadpaal aan en u zult zien dat er overbelasting op zal treden. Dit kan tot gevolg hebben dat de hoofdzekering uit valt en uw huis en laadpaal thuis zonder stroom komt te zitten. Dit is natuurlijk niet wat u verwacht van uw laadpaal thuis.

Wij adviseren daarom een laadpaal thuis met 11KW en Dynamic Load Balancing(DLB).
Dit heeft als voordeel dat wanneer u in huis geen grote stroom verbruikers aan heeft staan de Hyundai met een maximum van 11KW kan laden, dat is een laadsnelheid van 50 km per uur, maar zorgt er tegelijk ook voor dat er geen overbelasting optreedt door de laadpaal thuis. DLB is altijd nodig(vinden wij) bij een 11KW laadpaal thuis maar vaak wordt dit niet gedaan. Het later bij trekken van een kabel voor DLB is echter duur terwijl het tegelijk mee trekken van een kabel hiervoor weinig extra kost. Zelf als u nu niet direct een laadpaal met DLB neemt kan het handig zijn voor een toekomstige laadpaal of als u een tweede laadpaal wilt.

Welke laadpalen adviseert ConnectEV?
Uiteraard zijn er meerdere varianten die wij u kunnen adviseren. Benieuwd naar de specificaties van de aanbevolen laadpalen? Klik dan hierboven op een van de laadpalen.

Installatie van uw laadpaal

Wij bij ConnectEV vinden dat een laadpaal thuis of bij uw bedrijf altijd geïnstalleerd moet worden door iemand met verstand van laadpalen. Een laadpaal verbruikt voor lange tijd een hoog vermogen. De Hyundai IONIQ kan maximaal op 11KW opladen. Dat is bijvoorbeeld hetzelfde als 3 grote ovens of 10 waterkokers. U begrijpt dat een laadpaal thuis en de elektrische installatie dus goed en deskundig aangelegd moet worden. Kies daarom voor de installatie van uw laadpaal thuis voor een vakman of laat de laadpaal installeren door een vakman van ConnectEV. Wij hebben als enige activiteit het installeren van laadpalen en zijn daarom expert op het gebied van laadpaal installaties.

Basis pakket laadpaal installatie voor €450,-
Dit pakket omvat:

  • Voorrijkosten, arbeid en transportkosten (in heel Nederland m.u.v. de waddengebieden)
  • Extra 1 of 3-fase aardlekautomaat in meterkast plaatsen inclusief aardlekautomaat
  • 10 meter kabel geschikt voor de laadpaal
  • Maximaal 1 meter graafwerk (geen straatwerk)
  • Uitleg over de laadpaal thuis en de werking ervan
  • Oplevering van een werkende laadpaal thuis met installatie volgens de norm

Voor meer informatie en onze andere montagepakketten, klik op onderstaande button.