• Onafhankelijke specialist
  • Partner voor het MKB
  • Vakkundige installatie
  • ConnectEV ontzorgt u volledig
  • Tevredenheidsgaratie

Hyundai Kona

Hyundai Kona

Specificaties

Rijbereik elektrisch 280-595 km
Accu capaciteit 64 KWh
Laadaansluiting Type 2
Laadvermogen 7.4 KW AC 1-fase
Laadtijd 0% tot 100% 10 uur 30 min
Snellaadtijd 0% tot 80%      45 min
Snellaadaansluiting CCS

Enkele aanbevolen laadpalen voor uw Hyundai Kona

Laadpaal advies voor de Hyundai Kona

De Hyundai Kona is een nieuwe EV cross over SUV van Hyundai welke sinds kort op de markt is. Hyundai is een Koreaans merk en dat merken we ook in de laadpaal huis aansluiting. In Korea zijn de elektra huisaansluitingen anders dan in Nederland. Daar hebben de huizen een 1-fase aansluiting terwijl wij vaker een 3-fase aansluiting hebben. Gezien de Hyundai Kona alleen kan laden met 1-fase 7,4KW is dat voor huishoudens met een 3-fase aansluiting slecht nieuws. Deze aansluiting is vaak beperkt tot 25 Ampère per fase en dat levert maximaal 5,7KW voor de laadpaal.

Wij adviseren u de best mogelijke laadpaal.
In huis treffen we steeds vaker zware verbruikers aan. Denk aan een cooker, stoomoven of keramisch/inductie koken. Zet deze apparaten samen met een 7,4KW 1-fase laadpaal aan en u zult zien dat er overbelasting op zal treden. Dit kan tot gevolg hebben dat de hoofdzekering uit valt en u zonder stroom komt te zitten. Dit is natuurlijk niet wat u verwacht van uw laadpaal thuis.

Wij adviseren een laadpaal thuis met 7,4KW en Dynamic Load Balancing (DLB).
Dit heeft als voordeel dat wanneer u in huis geen grote stroom verbruikers aan heeft staan de Hyundai Kona met een maximum(bij een 3-fase huisaansluiting)van 5,7KW kan laden, maar zorgt er tegelijk ook voor dat er geen overbelasting optreedt door de laadpaal.

Heeft u echter nog een 1-fase aansluiting thuis dan zijn er betere mogelijkheden voor het opladen thuis met een laadpaal. We adviseren dan ook een 7,4KW laadpaal met DLB maar in dit geval kunt u vaak het maximale laadvermogen halen met uw laadpaal thuis doordat de 1-fase huisaansluiting beter past bij de laadpaal voor een Hyundai Kona.

Ook is DLB nodig(vinden wij) bij een laadpaal van lager vermogen maar vaak wordt dit niet gedaan. Het later bij trekken van een kabel voor DLB is echter duur terwijl het tegelijk mee trekken van een kabel hiervoor weinig extra kost. Zelf als u nu niet direct een laadpaal met DLB neemt kan het handig zijn voor een toekomstige laadpaal of uitbreiding van de laadpalen.

Welke laadpalen adviseert ConnectEV?
Uiteraard zijn er meerdere varianten die wij u kunnen adviseren. Benieuwd naar de specificaties van de aanbevolen laadpalen? Klik dan hierboven op een van de laadpalen.

Installatie van uw laadpaal

Wij bij ConnectEV vinden dat een laadpaal altijd geïnstalleerd moet worden door iemand met verstand van laadpalen. Een laadpaal verbruikt voor lange tijd een hoog vermogen. De Hyundai Kona kan maximaal op 1-fase 7,4KW opladen. Dat is bijvoorbeeld hetzelfde als 8 magnetrons, 2 grote ovens of 6 waterkokers. U begrijpt dat een laadpaal thuis en de elektrische installatie voor de laadpaal daarom goed en deskundig aangelegd moet worden. Kies daarom voor de installatie van uw laadpaal thuis voor een vakman of laat de laadpaal installeren door een vakman van ConnectEV. Wij hebben als enige activiteit het installeren van laadpalen en zijn daarom expert op het gebied van laadpaal installaties.

Basis pakket laadpaal installatie voor €450,-
Dit pakket omvat:

  • Voorrijkosten, arbeid en transportkosten (in heel Nederland m.u.v. de waddengebieden)
  • Extra 1 of 3-fase aardlekautomaat in meterkast plaatsen inclusief aardlekautomaat
  • 10 meter kabel geschikt voor de laadpaal
  • Maximaal 1 meter graafwerk (geen straatwerk)
  • Uitleg over de laadpaal thuis en de werking ervan
  • Oplevering van een werkende laadpaal thuis met installatie volgens de norm

Voor meer informatie en onze andere montagepakketten, klik op onderstaande button.