• Onafhankelijke specialist
  • Partner voor het MKB
  • Vakkundige installatie
  • ConnectEV ontzorgt u volledig
  • Tevredenheidsgaratie

Tesla Model S

Tesla Model S

Specificaties

Rijbereik elektrisch 75d/100d versie 285-560 km/360-715 km
Accu capaciteit 75d/100d versie 75 KWh/100KWh
Laadaansluiting Type 2
Laadvermogen 17 KW AC 3-fase
Laadtijd 0% tot 100% 75d/100d versie 5 uur 15 min/6 uur 45 min
Snellaadtijd 0% tot 80%     40 min
Snellaadaansluiting Supercharger

Enkele aanbevolen laadpalen voor uw Tesla Model S

Laadpaal advies voor de Tesla Model S

De Tesla model S kan maximaal 17KW laden. Echter is dit vermogen meestal niet thuis aanwezig voor uw laadpaal. Daarom wordt er vaak een laadpaal geadviseerd met een 11KW aansluiting. Dit is de meest simpele oplossing voor een laadpaal thuis voor uw Tesla model S. Echter is een laadpaal voor thuis gecompliceerder dan dit.

In huis treffen we steeds vaker zware verbruikers aan. Denk aan uw cooker, stoomoven of elektrisch koken. Zet deze apparaten samen met een 11KW laadpaal aan en u zult zien dat er overbelasting op zal treden. Dit kan tot gevolg hebben dat de hoofdzekering uit valt en uw huis en laadpaal zonder stroom komt te zitten. Dit is natuurlijk niet wat u verwacht van uw laadpaal.

ConnectEV adviseert daarom een laadpaal met 22KW en Dynamic Load Balancing(DLB).
Dit heeft als voordeel dat wanneer u in huis geen grote verbruikers aan heeft staan de Tesla met een maximum van 17KW kan laden, dat is dan een laadsnelheid van 75 km per uur, maar zorgt er tegelijk ook voor dat er geen overbelasting optreedt door de laadpaal. Ook is DLB nodig(vinden wij) bij een 11KW laadpaal maar vaak wordt dit niet gedaan. Het later bij trekken van een kabel voor DLB is echter duur terwijl het tegelijk mee trekken van een kabel hiervoor in weinig extra kost. Zelf als u nu niet direct een laadpaal met DLB neemt kan het handig zijn voor een toekomstige laadpaal.

Welke laadpalen adviseert ConnectEV?
Uiteraard zijn er meerdere varianten die wij u kunnen adviseren. Benieuwd naar de specificaties van de aanbevolen laadpalen? Klik dan hier onder op een van de laadpalen.

Installatie van uw laadpaal

Wij bij ConnectEV vinden dat een laadpaal altijd geïnstalleerd moet worden door iemand met verstand van laadpalen. Een laadpaal verbruikt voor lange tijd een hoog vermogen. De tesla Model S kan maximaal op 17KW opladen. Dat is bijvoorbeeld hetzelfde als 4 grote ovens of 12 waterkokers. U begrijpt dat een laadpaal thuis en de elektrische installatie voor uw laadpaal daarom goed en deskundig aangelegd moet worden. Kies daarom voor de installatie van uw laadpaal thuis voor een vakman of laat de laadpaal thuis installeren door een vakman van ConnectEV. Wij hebben als enige activiteit het installeren van laadpalen en zijn daarom expert op het gebied van laadpaal installaties.

Basis pakket laadpaal installatie voor €450,-
Dit pakket omvat:

  • Voorrijkosten, arbeid en transportkosten (in heel Nederland m.u.v. de waddengebieden)
  • Extra 1 of 3-fase aardlekautomaat in meterkast plaatsen inclusief aardlekautomaat
  • 10 meter kabel geschikt voor de laadpaal
  • Maximaal 1 meter graafwerk (geen straatwerk)
  • Uitleg over de laadpaal thuis en de werking ervan
  • Oplevering van een werkende laadpaal thuis met installatie volgens de norm

Voor meer informatie en onze andere montagepakketten, klik op onderstaande button.