• Onafhankelijke specialist
  • Partner voor het MKB
  • Vakkundige installatie
  • ConnectEV ontzorgt u volledig
  • Tevredenheidsgaratie

Skoda Vision IV

Skoda Vision IV

Specificaties

Rijbereik elektrisch 450 km
Accu capaciteit 83 KWh
Laadaansluiting Type 2
Laadvermogen 11 KW AC 3-fase
Laadtijd 0% tot 100% 9 uur
Snellaadtijd 0% tot 80%      30 min
Snellaadaansluiting CCS

Enkele aanbevolen laadpalen voor uw Skoda Vision IV

Laadpaal advies voor de Skoda Vision IV

De Skoda Vision IV is de eerste volledig elektrische auto van Skoda. Deze auto is aangekondigd maar is nog in concept. De verwachte eerste leveringen zijn medio of einde 2020. Skoda heeft deze auto in het lage midden segment geplaatst met een vanaf prijs van ongeveer €40.000. Daarmee valt deze auto in 2020 in de 8% bijtelling. De auto heeft een accu pakket van 83KW en kan daarmee naar schatting ongeveer 450(wltp) kilometer rijden. Gezien er nog geen praktijkervaring is met de Skoda Vision IV zal dit nog wel aangepast worden. De 83Kw accu kan opgeladen worden met een 11KW laadpaal en laadt dan volledig op in 9 uur.

Wij adviseren de beste laadpaal voor uw situatie
In huis treffen we steeds vaker zware verbruikers aan. Denk aan een cooker, stoomoven of elektrisch koken. Zet deze apparaten samen met een 11KW laadpaal aan en u zult zien dat er overbelasting op zal treden. Dit kan tot gevolg hebben dat de hoofdzekering uit valt en uw huis en laadpaal zonder stroom komt te zitten. Dit is natuurlijk niet wat u verwacht van uw laadpaal voor de Skoda Vison IV.

Wij adviseren daarom een laadpaal met 11KW en Dynamic Load Balancing(DLB).
Dynamic load balancing bestaat onder verschillende namen. Bijvoorbeeld bij NewMotion heet het weer Power management en Blue Current noemt het active load balancing. Dynamic load balancing zorgt ervoor dat de slimme meter of een externe energiemeter wordt uitgelezen en het verbruik continu gemonitord wordt. Dit heeft als voordeel dat wanneer u in huis geen grote stroom verbruikers aan heeft staan de Skoda Vision IV met een maximum van 11KW kan laden, maar zorgt er tegelijk ook voor dat er geen overbelasting optreedt door de laadpaal als u weer veel energie in huis verbruikt door bijvoorbeeld een oven. DLB is nodig(vinden wij) bij elke laadpaal maar vaak wordt dit niet gedaan. Het later bij trekken van een kabel voor DLB is echter duur terwijl het tegelijk mee trekken van een kabel hiervoor weinig extra kost. Zelf als u nu niet direct een laadpaal met DLB neemt kan het handig zijn voor een toekomstige laadpaal. Hierboven ziet u enkele laadpalen die wij adviseren.

Installatie van uw laadpaal

Wij bij ConnectEV vinden dat een laadpaal altijd geïnstalleerd moet worden door iemand met verstand van laadpalen. Een laadpaal verbruikt voor lange tijd een hoog vermogen. De Skoda Vison IV kan maximaal op 11KW opladen. Dat is bijvoorbeeld hetzelfde als 3 grote ovens of 10 waterkokers tegelijk. U begrijpt dat een laadpaal thuis en de elektrische installatie daarom goed en deskundig aangelegd moet worden. Kies daarom voor de installatie van uw laadpaal thuis voor een vakman of laat de laadpaal installeren door een vakman van ConnectEV. Wij hebben als enige activiteit het installeren van laadpalen en zijn daarom expert op het gebied van laadpaal installaties.

Basis pakket laadpaal installatie voor €450,-
Dit pakket omvat:

  • Voorrijkosten, arbeid en transportkosten (in heel Nederland m.u.v. de waddengebieden)
  • Extra 1 of 3-fase aardlekautomaat in meterkast plaatsen inclusief aardlekautomaat
  • 10 meter kabel geschikt voor de laadpaal
  • Maximaal 1 meter graafwerk (geen straatwerk)
  • Uitleg over de laadpaal thuis en de werking ervan
  • Oplevering van een werkende laadpaal thuis met installatie volgens de norm

Voor meer informatie en onze andere montagepakketten, klik op onderstaande button.